Az implantátum

Mi az IMPLANTÁTUM?


A fogászati implantátum egy tiszta titánból készült csavar, amit az állcsontba ültetünk. Ezt a csontosodási idő (osseointegratio) eltelte után, mint műgyökeret használjuk fel, egy belecsavarozott felépítmény segítségével korona, híd, vagy egyéb fogpótlás rögzítésére. Ebben az esetben az implantátum közvetíti a rágómozgást az állcsontra. 
Az implantátumok anyaga nagy tisztaságú titán. Ennek a fémnek különleges biológiai tulajdonságai vannak, a csont képes összeépülni vele. A szakirodalom soha nem irt le semmilyen allergiás vagy daganatos elfajulást implantáció kapcsán, mivel a felszínét egy stabil vegyület, titándioxid alkotja.

Ez az anyag nem oldódik testnedvekben, így nem lép reakcióba az immunrendszerrel sem. Helyes beültetési technika mellett, szakmailag helyesen kivitelezett felépítménnyel az implantátumok élethosszig szolgálhatnak.

     Az implantátum beültetés előnyei


  • nem kell ép fogakat lecsiszolni.
  • kivehető pótlás helyett rögzített pótlás készíthető.
  • a kivehető fogsort rögzíti, megakadályozva annak mozgását, billenését.
  • megállítja a fogatlan állcsontrész sorvadását (a fogak eltávolítása után a fogatlan állcsont a rágóerők hiányában hajlamosak felszívódásra, így a csont szélessége és magassága is csökken (sorvad). Ezt gátolja meg az implantátum, amelynek segítségével a csontra ismét a természeteshez hasonló erők hatnak). Természetesen ez a csonttal együtt sorvadó ínyre is igaz, amelynek nagy szerepe van a fogpótlás esztétikai megjelenésében.
  • Az implantációs fogpótlás a természetes fogakhoz nagyon hasonló mind a rágásban, a beszédben és esztétikai megjelenésében is.

Foglaljon időpontot!

Visszahívjuk Önt!